Implantaten

Soms moet een (afwezige) wortel vervangen worden. Bijvoorbeeld om functionele redenen of uit esthetisch oogpunt. Een kunstwortel, ook wel implantaat genoemd, is dan de oplossing. Al sinds 2004 is tandarts-implantoloog T.G. Kho de specialist voor implanteren binnen onze praktijk en heeft tandarts L. Romero zich gespecialiseerd in implantologie.

In principe kan bij iedereen met volgroeid en voldoende kaakbot een implantaat worden geplaatst. Een kaakbot is meestal vanaf het achttiende levensjaar volgroeid. Uiteraard moeten kaakbot en tandvlees gezond zijn en moet de patiënt bereid zijn het implantaat goed te onderhouden. Roken gaat het succes van de behandeling tegen.

Tijdens uw eerste afspraak nemen wij met u uw wensen door en beoordelen we of een implantaat voor u de oplossing is. Er wordt gevraagd naar uw algemene gezondheid. Voordat een implantaat wordt geplaatst, maken we röntgenfoto’s. Heeft de patiënt gezond kaakbot? Is er genoeg kaakbot om het implantaat te verankeren? Eventueel moet het kaakbot eerst behandeld worden om het gezond te maken óf om nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is.

Vervolgens maken we voor u een behandelplan op. Wij gaan voor u na of u in aanmerking komt voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar en dienen we desgewenst direct een aanvraag in. Patiënten die geen tanden meer hebben, komen in aanmerking voor een volledige vergoeding van implantaten uit de basisverzekering.*

Tijdens de behandeling wordt het implantaat met lichaamsvriendelijk materiaal in de kaak vastgeschroefd. Dit lichaamsvriendelijke materiaal, meestal titanium, groeit vast in de kaak en biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Wij raden onze patiënten met implantaten aan om een keer in het jaar bij De Polders de implantaten te laten controleren.

Meer weten over implantaatbehandelingen, kosten en vergoedingen? Neem gerust contact met ons op.

*Bent u bij het CZ verzekerd? Wij declareren volgens hun  contractvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag uw behandelaar naar de kosten en vergoedingen.

Terugbellen voor een afspraak?

Niet in de gelegenheid om te bellen? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug om een afspraak te maken.

Aanmelden voor onze praktijk?

Wat zeggen onze patiënten