Implantaten

Soms moet een (afwezige) wortel vervangen worden. Bijvoorbeeld om functionele redenen of uit esthetisch oogpunt. Een kunstwortel, ook wel implantaat genoemd, is dan de oplossing. Al sinds 2004 is tandarts-implantoloog T.G . Kho de specialist voor implanteren binnen onze praktijk.

In principe kan bij iedereen met volgroeid en voldoende kaakbot een implantaat worden geplaatst. Een kaakbot is meestal vanaf het achttiende levensjaar volgroeid. Uiteraard moeten kaakbot en tandvlees gezond zijn en moet de patiënt bereid zijn het implantaat goed te onderhouden. Roken en bovenmatig alcoholgebruik gaan het succes van de behandeling tegen.

 

 

Schermafbeelding 2014-11-14 om 10.18.39

Afbeeldingen: ivoren kruis

 

Voordat een implantaat wordt geplaatst, maken we röntgenfoto’s. Heeft de patiënt gezond kaakbot? Is er genoeg kaakbot om het implantaat te verankeren? Eventueel moet het kaakbot eerst behandeld worden om het gezond te maken óf om nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is. Vervolgens wordt het implantaat met lichaamsvriendelijk materiaal in de kaak vastgeschroefd. Dit lichaamsvriendelijke materiaal, meestal titanium, groeit vast in de kaak en biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

 

Zorgverzekering

Tijdens een intake beoordelen we of een implantaat voor u een oplossing is. Ook gaan wij na of u in aanmerking komt voor vergoeding door uw zorgverzekeraar en dienen we desgewenst direct een aanvraag in. Patiënten die geen tanden meer hebben, komen in aanmerking voor een volledige vergoeding van implantaten uit de basisverzekering.

 

Meer weten over implantaatbehandelingen, kosten en vergoedingen?

Neem gerust contact met ons op.

Beste Patiënten,

Voor onze en uw veiligheid zullen al de reguliere behandelingen niet doorgaan tot en met 6 april. Wij zullen contact met u opnemen als u in deze periode een afspraak heeft staan.

Voor spoedgevallen en spoed reparaties aan uw prothese zal de praktijk open blijven. U kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 040-2541639

Extra service voor reparaties aan uw prothese

In deze bijzondere tijd van onzekerheid, willen we graag kijken hoe we u het beste tegemoet kunnen komen.
Mocht u met uw prothese een kritische reparatie nodig hebben, u heeft niet de mogelijkheid om ons te bezoeken en /of bent aan huis gebonden door quarantaine en bent u woonachtig in Veldhoven, willen we kijken of het mogelijk is om de prothese bij u op te komen halen. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 040-2541639

Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze roerige periode.

Team “de Polders”

-----

Dear patiënts,

from the 16th of march till the 6th of april all appointments will be rescheduled. This to prevent the outspread of the Corona virus and for your and our health. We will contact all patiënts who have an appointment during this time.

We will be open for emergency dental procedures. You can call us on 040-2541639

Follow us to stay up to date. Stay safe and healthy.

Team “de Polders”