Mondhygiënist en preventie

Een bezoek aan de mondhygiënist en/of preventie assistent is een belangrijk onderdeel van preventieve tandheelkunde. Met de PPS-score kan de tandarts u doorverwijzen naar de mondhygiënist of preventie assistent voor een uitgebreide gebitsreiniging of uitgebreide behandeling onder het tandvlees. Voor een optimale mondgezondheid is het belangrijk om naast de mondhygiënist of de preventie assistent, op controle te blijven komen bij de tandarts of tandprotheticus.

Mondhygiënist

U heeft niet altijd een verwijzing nodig voor een afspraak bij de mondhygiënist.  Enkele indicaties om een afspraak te maken bij de mondhygiënist van De Polders zijn:

  • Regelmatig slechte adem;
  • Droge mond;
  • Bloedend tandvlees;
  • Gevoelige tandhalzen of teruggetrokken tandvlees;
  • U heeft diabetes;
  • U bent zwanger.

De behandelingen zijn gericht op een goede mondhygiëne en hebben een gezond gebit en het behouden van de tanden en kiezen tot doel. Bovendien leert u hoe u mondhygiëne thuis het best kunt aanpakken.

Soms raakt het tandvlees ontstoken. Met rood en gezwollen tandvlees en bloeden bij poetsen tot gevolg. Dit wordt gingivitis genoemd. Wordt er niets aan gedaan, dan kan deze ontsteking zich uitbreiden naar het kaakbot en treedt parodontitis op en komen tanden los te staan.

Een afspraak met de mondhygiënist van De Polders leidt altijd eerst tot een behandelplan met offerte, dat u samen door spreekt. De vergoedingen verschillen per verzekeraar; in uw polis kunt u nakijken wat u vergoed krijgt.

 

Preventie assistent

Heeft u PPS score 1 of 2 of veel last van tandplak of tandsteen dan kunt u doorverwezen worden naar de preventie assistent. De preventie assistent zal uw gebit reinigen, instructie geven en uw gebit polijsten.

Nieuw is dat kinderen tot 18 jaar bij de preventie assistent terecht kunnen voor speciale poetslessen. De poetslessen vallen tot 18 jaar geheel in de basisverzekering en hebben als doel kinderen goed te leren poetsen om eventuele problemen later te voorkomen.  De jongste patiënten van De Polders kunnen na twee lessen een heus poetsdiploma halen en krijgen een leuk instructie setje mee naar huis om te oefenen.

Terugbellen voor een afspraak?

Niet in de gelegenheid om te bellen? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug om een afspraak te maken.

Aanmelden voor onze praktijk?

Wat zeggen onze patiënten