Tandheelkunde

Al sinds 1986 kunt u bij De Polders terecht voor reguliere tandheelkunde. Onze tandartsen staan garant voor uw totale mondgezondheid en zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Parodontologie (NvvP).

 

Op controle

De status van uw gebit, tandbederf (cariës) en de conditie van uw tandvlees; bij de periodieke controle kijkt de tandarts naar uw totale mondgezondheid. Met een aan de NvvP-behandelprotocollen vastgesteld cijfer wordt de conditie van uw tandvlees beoordeeld. Vervolgens bespreken de tandarts en u samen met welk zorgplan uw mond gezond wordt. Regelmatig op controle gaan is dus belangrijk, zorg dat u het niet mist!

 

Gaatjes vullen

Als een deel van uw tand of kies verloren is gegaan of deze door tandbederf (cariës) is aangetast, plaatst de tandarts een vulling. In overleg met de tandarts wordt dit gaatje gevuld. Met of zonder verdoving, met wit composiet.

 

Kronen & bruggen

Vullen met composiet kan niet meer, als een groot deel van een tand of kies verloren is gegaan. Tot de mogelijkheden behoren dan een inlay, kroon of brug.

  • Inlay: Een ingelegde vulling. Deze wordt op maat gemaakt en is vaak van goud.
  • Kroon: Een kapje dat in het gebit past en dat zoveel mogelijk lijkt op de verloren gegane tand of kies. Een kroon biedt stevigheid en bescherming aan het overgebleven deel van die eigen tand of kies. Nadat het aangetaste deel volledig weggeslepen is, wordt de kroon geplaatst. Soms wordt ook om esthetische redenen voor een kroon gekozen, bijvoorbeeld bij verkleuring.
  • Brug: Eén of meerdere kronen en een zwevend tussendeel (dummy), op de plaats waar één of meerdere tanden verloren zijn gegaan.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten krijgt u van ons altijd een begroting mee. De prijs is afhankelijk van het soort kroon of brug dat voor u geschikt is, de tandarts bespreekt dit met u. De vergoedingen verschillen per verzekeraar; in uw polis kunt u nakijken wat u vergoed krijgt.

 

Wortelkanaalbehandeling

Tandbederf, een valpartij of lekkende vullingen kunnen leiden tot een ontsteking aan de zenuwen in uw tanden. Zo’n ontsteking verdwijnt niet vanzelf en zal dus behandeld moeten worden. Dit gebeurt met een wortelkanaalbehandeling: het reinigen van de zenuwen in een ontstoken tand of kies.

 

Stralend witte tanden

Bij De Polders kunt u ook terecht voor het bleken van uw gebit. Dit gebeurt met de Prevdent-methode of met een op maat gemaakt gebitje met bleekmateriaal. Daarnaast heeft de Polders sinds 2017 een nieuwe bleekmethode. Met Beautiful Smile geeft u uw gebit al voor 99,- euro een opfrisbeurt. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en welke methode het beste bij u past.

 

Snurken verhelpen

Om snurken te verminderen of te doen verdwijnen kan de tandarts een anti-snurkbeugel (MRA) plaatsen: een soort prothese die over de tanden wordt geschoven en de onderkaak naar voren houdt tijdens het slapen. De tong, die vastzit aan de onderkaak, blijft zo beter op zijn plaats en zakt minder gemakkelijk in de keel.

Wij zijn tijdens de “harde lockdown” geopend voor alle controles en behandelingen.

Indien een avondklok van toepassing is, zullen wij op dinsdag en donderdag tot 20:00 geopend zijn.

 

Uiteraard werken wij volgens de laatste maatregelen en protocollen.

 

Heeft u, of iemand in uw huishouden symptomen van Covid-19,

Of bent u de afgelopen 10 dagen in aanraking geweest met iemand die positief getest is,

U bent in thuisisolatie of er wordt thuisisolatie geadviseerd?

Of bent u korter dan 10 dagen geleden genezen van Covid-19? Neem dan contact met ons op.

 

Heeft u vragen? Wij horen het graag. U kunt contact met ons opnemen op 040-2541639 of via info@depolders.nl

 

Samen krijgen wij Corona onder controle