Tandheelkunde

Al sinds 1986 kunt u bij De Polders terecht voor reguliere tandheelkunde. Onze tandartsen staan garant voor uw totale mondgezondheid en zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Parodontologie (NvvP).

 

Op controle

De status van uw gebit, tandbederf (cariës) en de conditie van uw tandvlees; bij de periodieke controle kijkt de tandarts naar uw totale mondgezondheid. Met een aan de NvvP-behandelprotocollen vastgesteld cijfer wordt de conditie van uw tandvlees beoordeeld. Vervolgens bespreken de tandarts en u samen met welk zorgplan uw mond gezond wordt. Regelmatig op controle gaan is dus belangrijk, zorg dat u het niet mist!

 

Gaatjes vullen

Als een deel van uw tand of kies verloren is gegaan of deze door tandbederf (cariës) is aangetast, plaatst de tandarts een vulling. In overleg met de tandarts wordt dit gaatje gevuld. Met of zonder verdoving, met wit composiet.

 

Kronen & bruggen

Vullen met composiet kan niet meer, als een groot deel van een tand of kies verloren is gegaan. Tot de mogelijkheden behoren dan een inlay, kroon of brug.

  • Inlay: Een ingelegde vulling. Deze wordt op maat gemaakt en is vaak van goud.
  • Kroon: Een kapje dat in het gebit past en dat zoveel mogelijk lijkt op de verloren gegane tand of kies. Een kroon biedt stevigheid en bescherming aan het overgebleven deel van die eigen tand of kies. Nadat het aangetaste deel volledig weggeslepen is, wordt de kroon geplaatst. Soms wordt ook om esthetische redenen voor een kroon gekozen, bijvoorbeeld bij verkleuring.
  • Brug: Eén of meerdere kronen en een zwevend tussendeel (dummy), op de plaats waar één of meerdere tanden verloren zijn gegaan.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten krijgt u van ons altijd een begroting mee. De prijs is afhankelijk van het soort kroon of brug dat voor u geschikt is, de tandarts bespreekt dit met u. De vergoedingen verschillen per verzekeraar; in uw polis kunt u nakijken wat u vergoed krijgt.

 

Wortelkanaalbehandeling

Tandbederf, een valpartij of lekkende vullingen kunnen leiden tot een ontsteking aan de zenuwen in uw tanden. Zo’n ontsteking verdwijnt niet vanzelf en zal dus behandeld moeten worden. Dit gebeurt met een wortelkanaalbehandeling: het reinigen van de zenuwen in een ontstoken tand of kies.

 

Stralend witte tanden

Bij De Polders kunt u ook terecht voor het bleken van uw gebit. Dit gebeurt met de Prevdent-methode of met een op maat gemaakt gebitje met bleekmateriaal. Daarnaast heeft de Polders sinds 2017 een nieuwe bleekmethode. Met Beautiful Smile geeft u uw gebit al voor 99,- euro een opfrisbeurt. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en welke methode het beste bij u past.

 

Snurken verhelpen

Om snurken te verminderen of te doen verdwijnen kan de tandarts een anti-snurkbeugel (MRA) plaatsen: een soort prothese die over de tanden wordt geschoven en de onderkaak naar voren houdt tijdens het slapen. De tong, die vastzit aan de onderkaak, blijft zo beter op zijn plaats en zakt minder gemakkelijk in de keel.

Beste Patiënten,

Voor onze en uw veiligheid zullen al de reguliere behandelingen niet doorgaan tot en met 6 april. Wij zullen contact met u opnemen als u in deze periode een afspraak heeft staan.

Voor spoedgevallen en spoed reparaties aan uw prothese zal de praktijk open blijven. U kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 040-2541639

Extra service voor reparaties aan uw prothese

In deze bijzondere tijd van onzekerheid, willen we graag kijken hoe we u het beste tegemoet kunnen komen.
Mocht u met uw prothese een kritische reparatie nodig hebben, u heeft niet de mogelijkheid om ons te bezoeken en /of bent aan huis gebonden door quarantaine en bent u woonachtig in Veldhoven, willen we kijken of het mogelijk is om de prothese bij u op te komen halen. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 040-2541639

Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze roerige periode.

Team “de Polders”

-----

Dear patiënts,

from the 16th of march till the 6th of april all appointments will be rescheduled. This to prevent the outspread of the Corona virus and for your and our health. We will contact all patiënts who have an appointment during this time.

We will be open for emergency dental procedures. You can call us on 040-2541639

Follow us to stay up to date. Stay safe and healthy.

Team “de Polders”