Tandheelkunde

Al sinds 1986 kunt u bij De Polders terecht voor reguliere tandheelkunde. Onze tandartsen staan garant voor uw totale mondgezondheid en zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Parodontologie (NvvP).

 

Op controle

De status van uw gebit, tandbederf (cariës) en de conditie van uw tandvlees; bij de periodieke controle kijkt de tandarts naar uw totale mondgezondheid. Met een aan de NvvP-behandelprotocollen vastgesteld cijfer wordt de conditie van uw tandvlees beoordeeld. Vervolgens bespreken de tandarts en u samen met welk zorgplan uw mond gezond wordt. Regelmatig op controle gaan is dus belangrijk, zorg dat u het niet mist!

 

Gaatjes vullen

Als een deel van uw tand of kies verloren is gegaan of deze door tandbederf (cariës) is aangetast, plaatst de tandarts een vulling. In overleg met de tandarts wordt dit gaatje gevuld. Met of zonder verdoving, met wit composiet.

 

Kronen & bruggen

Vullen met composiet kan niet meer, als een groot deel van een tand of kies verloren is gegaan. Tot de mogelijkheden behoren dan een inlay, kroon of brug.

 • Inlay: Een ingelegde vulling. Deze wordt op maat gemaakt en is vaak van goud.
 • Kroon: Een kapje dat in het gebit past en dat zoveel mogelijk lijkt op de verloren gegane tand of kies. Een kroon biedt stevigheid en bescherming aan het overgebleven deel van die eigen tand of kies. Nadat het aangetaste deel volledig weggeslepen is, wordt de kroon geplaatst. Soms wordt ook om esthetische redenen voor een kroon gekozen, bijvoorbeeld bij verkleuring.
 • Brug: Eén of meerdere kronen en een zwevend tussendeel (dummy), op de plaats waar één of meerdere tanden verloren zijn gegaan.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten krijgt u van ons altijd een begroting mee. De prijs is afhankelijk van het soort kroon of brug dat voor u geschikt is, de tandarts bespreekt dit met u. De vergoedingen verschillen per verzekeraar; in uw polis kunt u nakijken wat u vergoed krijgt.

 

Wortelkanaalbehandeling

Tandbederf, een valpartij of lekkende vullingen kunnen leiden tot een ontsteking aan de zenuwen in uw tanden. Zo’n ontsteking verdwijnt niet vanzelf en zal dus behandeld moeten worden. Dit gebeurt met een wortelkanaalbehandeling: het reinigen van de zenuwen in een ontstoken tand of kies.

 

Stralend witte tanden

Bij De Polders kunt u ook terecht voor het bleken van uw gebit. Dit gebeurt met de Prevdent-methode of met een op maat gemaakt gebitje met bleekmateriaal. Daarnaast heeft de Polders sinds 2017 een nieuwe bleekmethode. Met Beautiful Smile geeft u uw gebit al voor 99,- euro een opfrisbeurt. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en welke methode het beste bij u past.

 

Snurken verhelpen

Om snurken te verminderen of te doen verdwijnen kan de tandarts een anti-snurkbeugel (MRA) plaatsen: een soort prothese die over de tanden wordt geschoven en de onderkaak naar voren houdt tijdens het slapen. De tong, die vastzit aan de onderkaak, blijft zo beter op zijn plaats en zakt minder gemakkelijk in de keel.

Vanaf nu zijn wij weer geopend voor reguliere behandelingen. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de mondzorgkoepels en de richtlijnen van het RIVM.

Mede hierom zal uw bezoek aan onze praktijk anders zijn dan gebruikelijk. Hieronder vindt u de voor u belangrijkste veranderingen.

De komende periode werken wij alleen op afspraak. Vanwege de verwachte drukte en het beperkte aantal patiënten die wij per dag kunnen behandelen, is het mogelijk dat wij geen afspraak binnen de korte termijn kunnen maken die u normaal gesproken van ons gewend bent. Wij doen ons uiterste best om dit zoveel mogelijk te voorkomen en u zo snel mogelijk te helpen. Daarnaast doen wij ons best om u bij uw eigen tandarts in te plannen, helaas zal dit niet in alle gevallen mogelijk zijn. Wij hopen op uw begrip.

 

Neem contact met ons op indien:

 

 • U griepverschijnselen of klachten heeft zoals: hoesten, koorts, benauwdheid en/of kortademigheid. Kom in dit geval niet zomaar op uw afspraak. Wij zullen uw afspraak moeten verzetten. Spoedgeval? Eventueel kunnen wij u verwijzen.
 • Iemand in uw omgeving 14 dagen voor uw afspraak positief getest is op Corona of iemand in uw huishouden koorts heeft. Wij zullen dan helaas uw afspraak 14 dagen moeten uitstellen.
 • U in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking woont.

 

Veranderingen voor u:

 

 • Wij vragen u vriendelijk om niet te vroeg op uw afspraak te komen. Wij vragen u maximaal 5 minuten voor uw afspraak u te melden bij de balie. Op deze manier weten wij dat u aanwezig bent en houden wij het aantal patiënten die aanwezig zijn in de praktijk in de gaten.
 • Wij vragen u zoveel mogelijk om alleen naar uw afspraken te komen. Mocht het nodig zijn dan is één begeleider per patiënt toegestaan. Dit betekent helaas ook dat afspraken voor heel het gezin voorlopig niet mogelijk zijn.
 • Om de afstand in de wachtkamer te bewaren hebben wij een maximum gesteld aan het aantal patiënten dat in de wachtkamer kan wachten. Indien alle stoelen bezet zijn, vragen wij u vriendelijk om in uw auto of buiten te wachten. Wij zullen u bellen als wij weer ruimte in de wachtkamer hebben of wij roepen u binnen voor uw afspraak.
 • Voordat u de wachtkamer betreedt vragen wij u vriendelijk om uw handen te desinfecteren. Probeer hierna uw gezicht en zaken, zoals uw mobiele telefoon niet meer aan te raken.
 • De toiletvoorziening zal voorlopig buiten gebruik zijn.
 • Voorafgaand aan de behandeling zullen wij u laten spoelen.

 

 

Heeft u vragen over welke maatregelen wij hebben genomen, vragen over het wachtkamerbeleid, of over uw afspraak? Wij horen dit graag. U kunt contact met ons opnemen op 040-2541639 of stuur ons een mail naar info@depolders.nl